В сезон, когато цветовете са оскъдни, а денят изглежда примесен със сиво, чувствате, че отчаяно се нуждаете да потърсите убежище в нещо цветно.

Важното е да внимавате да не се прекалява и преди всичко, да не се ръководите само от модата в момента. Това се отнася и за най-малкия детайл, дори и за цвета на косата. Лейди Гага не може явно да се види, че си боядисва косата в червено и, че фризьорът й я поставил като червена корона.
Всяка жена, в действителност, има своя собствена tipocromo. Това означава, че за всеки от нас има погрешни цветове които могат да подчертаят нашите недостатъци, и цветове, които ни открояват и подчертават нашите положителни черти. Именно тук се намесва Voila color in Metod.

Жената АМЕТИСТ, например, е жена с розов тен вариращ от маслина, бадем, какао И абанос. Естествената коса е много тъмна, като гарван черно със синьо или тъмно кафяво към средно, но винаги бледа пепел, а очите са тъмни и дълбоки със сива границата по ириса и бели точки. За една жена с тези характеристики, за да подобри имиджа си, са нужни наситени цветове тъй като естествената коса е по-тъмна, пепел, Божоле, бордо и лилаво.

 

 

Тези, които имат ясна кожа на лицето от порцелан, слонова кост, с коса на природно перлено сиво, руса и средно кафява пепел, с очи обикновено синьо, зелено или сиво-синьо (но не кафяво). Тя се определя АКВАМАРИН. В този случай, цветовете на избор, без да се страхува да направи грешка, ще бъдат тези на природата, или перла пепел и бежаво силни.

 

 

Жената КОРАЛ, има златист тен, оттенък от / и топло оранжево (цвета на кожата варира от леки до средни тонове на слонова кост до златисто бежово, карамел и кафе лате). Косата е с медно червен нюанс от светло до тъмно кафяво (включително тонове като златисто кафяво, тъмно кафяво) в повечето случаи очите са златисто кафяви, топло кафяво или зелено,  със златни петънца в ириса. С тези основни характеристики, ако искате да си играеte с косата си, трябва да се съсредоточите върху областта на червеното, наситено червено, кафяво, махагон и тропически цветове.

 

 И накрая, жената АМБЪР, жената с тен, от топлите, златни полутонове (слонова кост на кожата, праскова или златисто бежово), златно руса коса или на кичури, като мед или червено (с едно отваряне към кафяво но винаги със златни оттенъци), очите обикновено са синьо, зелено или зелена вода (може да е топаз или тюркоаз, карамел или лешник, но все пак светло), подходящи нюанси са тези на златните коси, интензивно златисто-кестеняво.

 

Знаейки как да изберете най-подходящия цвят за вашата коса не само подчертавате силните страни на имиджа си, но също така успявате да коригирате формата на лицето. Хитовите тонове с които коригирате своя характер, в действителност, правят лицето ви да изглежда по-продълговато или по-меко в зависимост от вашите желания.
При избора на един изкуствен цвят на косата, обаче, за да се постигне ефективен резултат, трябва да не се забравя, в допълнение към собствената ви характеристика tipocromatiche, други фактори като: качество на косата (тънка / средна / плътна), порьозността, процентът на бяла коса и възможни химически третирания които вече са извършени, винаги да се има предвид трите елемента на тон, обсъждане и състояние.

Следователно, при избора на цвят трябва да се разглеждат много, много фактори, които трябва да бъдат взети под внимание, ако искате да сте сигурни за успешен резултат.
Но тогава, ще сте сигурни, че ще изглеждате красиви. И разбира се винаги е най-добре да се обърнете към специалист – фризьор.