Здравейте,
Чувствам, че през лятото губя от косата си и ме е страх. Сега падна още повече. Имам дълга коса, за кратко време има известно подобрение. Какво мога да направя, за да го контролирам косопада?

Евгения, Благодаря!

 

 

Както знаете, сезонните промени са циклични и постоянни. С това имам предвид, че свободното падане на косата ви през последните месеци, които смятаме, че принадлежат към лятото, е в резултат на необходимо подновяване.

Така или иначе тя винаги пада, но ако вие смятате, че този процес се е засилил е добре да посетите фризьорски салон, където наш специалист ще ви направи професионална консултация и ще ви насочи към ползването на продукти от EKS.Zа да се провери, че загубата на коса се дължи единствено на промяната на сезоните може да се консултирате и с дерматолог. Трябва да знаете, че проблемите понякога са свързани със стреса, лекарствата коите се пият, хормонални промени които са настъпили във вашето тяло, ако има такива.

Решението може да бъде намерено в EKSperience серия Vitality, против косопад,което е определено меню за вас. Контрол и укрепване на косата ви, трябва да се вземе предвид състоянието на скалпа и дали получавате необходимата оксигенация (количеството кислород, който достига скалпа ви). Правилното и с постоянство ползване на продуктите осигуряват оптимални резултати.

Цялата серия Vitality може да разгледате от тук.

Силвия Младенова – Арт директор в Козметикс ЕKS