logo_eks2016

Морето е мястото, където всички организми могат да се върнат към своята истинска същност и да почерпят от всички елементи, които им липсват при живота на сушата.”
Проф. Лирой

От много години морската вода, водораслите, морските соли се препоръчват заради изключителните им свойства. Активните съставки с морски произход се използват заради регенериращото си действие и успокояващия си и затоплящ ефект. През 19 век и след обстойни проучвания професор Рене Кинтон написа “Нашите организми имат същия минерален състав, като този на морската вода”. Сравнявайки амниотична течност с морската вода, той открил множество прилики. Минералите в човешкия организъм са източник на равновесие и спокойствие и се срещат в кръвта, в клетките, отговорни са за осъществяването на много биологични процеси.

talasso

ТАЛАСОТЕРАПИЯ
Произлиза от гръцки, Таласа – „море” и терапия – „грижа”, а терминът е създаден от лекаря Ла Бонардиер през 1895г.
В историята на човечеството, лечението с водорасли е известно 3 000 години преди Христа. В Китай при император Чен Нунг с помоща на водорасли лекували заболявания на щитовидната жлеза.
През 1895г. френският биолог Рене Кинтон доказва чрез експерименти с животни приликата между кръвната плазма и морската вода. През 1899г. д-р Луи Баго основава първия институт за таласотерапия и разработва лечение за проблеми със ставите и на ревматизъм.
Морската вода е по-богата на минерали и микроелементи от сладката. Минералите от морската вода действат благотворно на кръвообращението, обмяната на веществата, имунната система и хормоните.
Ето защо тя помага на кръвообращението, проблеми с вените, заболявания на дихателните пътища, кожни болести , алергии, податливост към заразни болести.
Въздушните струи откъм морето съдържат по-малко алергени, прах , цветен прашец и затова морският климат е идеален за алергичните хора. Особено полезни са разходките в плиткото по брега (идеална терапия за хората с разширени вени) . В морската пяна се вихрят безброй малки капчици вода . При вдишване те преминават през лигавицата на носа и гърлото, както и през бронхите и имат прочистващо и възстановяващо действие. Минералите , съдържащи се в морската вода повишават устойчивостта на кожата и я правят по-гладка. Къпането в морска вода е много полезно за тялото и в много курорти у нас и в чужбина се използват вани с морска вода.
Хипократ – Бащата на медицината пръв наблюдава и описва оздравителния ефект , който има морската вода върху травмираните ръце на рибари. Той започва да окуражава пациентите си да използват морската вода за лечение и ограничаване на болките.
Още през 1897 г. Рене Кинтон демонстрира ,че човешки бели кръвни телца продължават да живеят и виреят добре извън човешкото тяло , когато са пуснати в морска вода .
Ние трябва да се гмурнем в науката за морето за да разберем истинската полза от таласотерапията. Морето съдържа минерали под формата на соли и разтворени газове. Всеки път ,когато се потопим в морето ние плуваме в азот , кислород , хелий и други газове разтворени в морската вода. Тези минерали и газове ще забележите подобни на мехурчета върху мокрия ви бански или плъзгащи се по кожата като дъждовни капки.Те проникват през кожата чрез физическия механизъм осмоза.
Съставките на морската вода действат на тялото по специфичен начин като оздравяват кожата при болести като екзема и псориазис и подпомагат организмът в изгаряне на мазнините. Хиляди клетъчни реакции се провеждат, докато вие се гмуркате и плувате в морето. Именно за това почивката на море е сред най-препоръчителните за укрепване на вашето здраве.
Днес благодарение на специалните продукти и процедури таласотерапията стана възможна и в козметичните салони
и у дома.
ЕКS таласотерапия е една иновативна концепция за професионално лечение на проблемите на косата и скалпа.
С помоща на минерали, морски натурални продукти, витамини и олиго-елементи.
СЪВРЕМЕННИ И ЕФИКАСНИ ФОРМУЛИ, СЪЗДАДЕНИ ЗА ВАШИЯ БИЗНЕС  ЗАЩОТО ..ПРЕДОСТАВЯ НОВА КОНЦЕПЦИЯ, ПРЕДСТАВЛЯВАЩА
НЕВЕРОЯТНО НОВОВЪВЕДЕНИЕ ЗА САЛОНАШИРОКО ИЗПОЛЗВАНА В СВЕТА НА КОЗМЕТИКАТА, КОНЦЕПЦИЯТА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕДВА МЕЖДУНАРОДНАТА ТЕНДЕНЦИЯ И ПРЕДСТАВЛЯВА КЛЮЧОВ ФАКТОР ЗА ВАШИЯ САЛОН като го превръща в КАЧЕСТВЕНО и СПЕЦИАЛНО място EKS  една ИНОВАТИВНА КОНЦЕПЦИЯ  КОЯТО ИЗПОЛЗВА ПРЕДИМСТВОТО НА  ПРОДУКТИТЕ ОТ МОРЕТО
 E K S   TALASSOTHERAPYЛечение на проблемите на косата и скалпа с помоща на продуктите от морето.
Професионалният Метод на ЕКС – Talassotherapy комбинира в себе си директното третиране на склапа, масаж и ароматотерапия. Цялата процедура трябва да бъде извършена бавно в спокойна среда с подходяща музика при пълно освобождаване и отпускане.
Професионалният Метод на ЕКС – Talassotherapy е:

 1. Въздействието на морските продукти директно
 2. Ароматотерапия
 3. Масаж

Процедурата се състои от осем стъпки.

 1. Срешете косата на път в средата и нанесете от 4 до 6 капки от ароматоемулсията в скалпа.
 2. С върха на пръстите направете лек масаж като се стараете да обхванете по-голяма зона от скалпа. Препоръчително е по време на масажа и цялата процедура да има фонова музика, клиента да е със затворени очи и да не говори.
 3. Смесете в купичка 2 – 4 мерни лъжички от водораслите с подходящата за случая ароматоемулсия докато получите хомогенна, не много течна смес.
 4. Нанесете директно върху скалпа с помоща на четка получената морска кал и оставете да престои от 10 до 15 мин. Препоръчително е клиента да релаксира със затворени очи и да вдишва аромата. За по-силен ефект може да се приложи капка от емулсията върху горната страна на дланта.
 5. Изплакнете обилно с хладка вода като едновременно с това масажирате скалпа.
 6. Използвайте специфичния шампоан и измийте косите.
 7. Подсушете леко косата и нанесете ? ампула – лосион в скалпа за съответния проблем.
 8. Преминете към изсушаване.
 
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОДУКТИТЕ И КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА

Серия Rebalance Серия Purity Серия Comfort Серия Vitality
Активни съставки -Морска изворна вода
-водораслотоLaminaria saccharina
-олиго елементи
-Морска изворна вода
-водораслотоPelvitia canaliculata
-олиго елементи
-Морска изворна вода
-водораслотоEnteromorpha  +Himantalia
-олиго елементи
-Морска изворна вода
-водораслотоRodophicea Idrolizzata
-олиго елементи
Тип коса / проблем -мазна и комбинирана  коса
-мазен скалп
-коса с пърхот
-себорея
-чувствителен скалп
-химически третирана коса
-косопад
-нервен скалп
-суха, безжизнена коса
Продукти Морска кал
Шампоан Rebalance
Ампули Rebalance
Морска кал
Пилинг за скалпа
Шампоан Purity
Ампули Purity
Морска кал
Шампоан Comfort
Флуид Comfort
Ампули-лосион
Морска кал
Шампоан Vitality
Фаза 0 Vitality
Ампули-лосион
Флуид Vitality
Ефект абсорбира излишната мазнина посредством балансиращи мазнината елементи премахва остатъците от дейността на микроорганизми, причиняващи дразнене и лющене на скалпа ефикасно успокояващо и отпускащо действие за чувствителния скалп увеличава живота на косата, като я прави по-силна и устойчива.

ПРЕДИМСТВАТА НА
МОРСКОТО  естествено възстановяване
Днес повече от всякога: сред медиите, козметичните компании и потребителите има нарастващо разбиране относно лечебните качества на безценните морски вещества.
ЗАЩО МОРЕТО Е ВАЖНО?
Защото водата му е чиста и богата на олиго-минерални соли и елементи, сходни на тези, намиращи се в кръвната плазма.
то носи жизненост, енергия и здраве, когато сте стресирани и уморени

МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ, БЪДЕЩЕ
filosofia-sea

ПРЕДСТАВЯНЕ НА СЪСТАВКИТЕ СЪДЪРЖАЩИ СЕ В ПРОДУКТИТЕ

Какво представлява Предимства Как действа
Морска изворна вода Изключително чиста морска вода, невероятно богата на олиго-елементи . Подобрява текстурата на епидермиса
. Стимулира производството на клетки
. Предотвратява атаката на свободните
радикали
. Притежава пречистващи свойства
. Предпазва косата срещу замръсяване
и третиране с химикали
Създава перфектно място в косата, където активните съставки могат да функционират
Специфични морски водорасли Организми с цялостен
ЖИЗНЕН ЦИКЪЛ
който е елементарен:
натрупване
концентриране
освобождаване
ВЪЗСТАНОВЯВАТ КОСЪМА
. ПРЕЧИСТВАТ ПОВЪРХНОСТТА НА ЕПИДЕРМИСА
. ПОДХРАНВАТ ФОЛИКУЛИТЕ
. СЪЗДАВАТ НУЖНАТА СТЕПЕН НА ВЛАГА
ПРЕХВЪРЛЯТ
ВЪРХУ КОСАТА СУБСТАНЦИИТЕ, ХАРАКТЕРИЗИРАЩИ ТЕХНИЯ ЖИЗНЕН ЦИКЪЛ
Морски олигонен комплекс Богата смес от ОЛИГО-ЕЛЕМЕНТИ
( цинк, мед, желязо, силиций) и ОЛИГО-ПЕПТИДИ, подбрани от най-чистата незамръсена морска вода
. ПРЯКА ХИДРАТАЦИЯ
. КОСВЕНА ХИДРАТАЦИЯ
. БАЛАНСИРАНО ПРОЧИСТВАНЕ
 1. абсорбира веществата, увеличаващи КАПАЦИТЕТА НА ВОДНИЯ РЕЗЕРВ
 2.  използва ПОДБРАНИТЕ АКТИВНИ СЪСТАВКИ

 

Spirulina Platensis Синьо-зелени микроводорасли, виреещи предимно в соленоводни морета Богати на хлорофил, каротин, магнезий, желязо, селен, калий, манган По-добра хидратация
Здравина
Парфюми Аромато емулсия Парфюмни  масла и витамини Отпуска
релаксира
Jojoba oil Маслото от жожоба е естествен, течен восък, който се добива от зърната на диворастящия храст Добра съвместимост Дава мекота
Rosmarinus Officinalis Масло от розмарин Стимулиращо действие Подобрява оросяването