След като сте си измили косата със шампоан, подходящ за вашата коса, пристъпвате към изсушаване.

Като начало, поставяме на косата пяна против косопад, разработена специално за летните дни, поставя се с масажни движения в скалпа. Лесна е за употреба, не съдържа фиксираш ефект, подпомага микроциркулацията на кръвта в скалпа. Придава обем и допълнителен блясък.

Лятна небрежна прическа

За защита на косата от агресията на топлината и външните влияния използваме защитен спрей за предпазване от топлината на сешоара и околната среда. Впръскваме по дължината.

За да се задържи ефекта на изправената коса до следващо измиване, използваме крем за временно изправяне. Малко от продукта нанасяме по дължината кичур по кичур. Разпределяме равномерно със свободна ръка.

С помоща на сешоар и четка пристъпваме към изсушаване. Изтегляме средно широк кичур и насочваме струята на топлия въздух срещу четката. За правилното действие на сешоара е необходимо да съблюдаваме насочването на струята да бъде под ъгъл спрямо четката, не перпендиколярно, за да не предизвикаме отваряне на косъма.

Разресваме и преминаваме към финализиране.

Ще използваме защитен лак спрей, който има защитно действие срещу топлината на околната среда, влагата, вятъра и слънчевите лъчи. Той има средна фиксация и ще запази прическата в този вид до следващо разресване. Придава обем в корените. Така косата е защитена, хидратирана, бляскава и свободна.

Изполвани продукти:

Пяна за коса с ударно действие против косопад – Vitality EKS
Защитен спрей за блясък и мекота на косата – Angelo Custode
Крем за временно изправяне на косата – Controverso
Лак за коса за обем със силна фиксация Guardino – EKS


Ако не желаете сами да експериментирате, можете да получите този ефект с използваните във видеото продукти, като посетите фризьорски салон „Жени“,  гр. София, ж.к. Люлин, бл. 228, тел.: 0888816544

Фирмен фризьорски салон EKS на адрес ул. Българска морава 97 тел за записване за часове 0894693622