Elixir79, като философски козметичен камък, е скъпоценна отвара, която превръща косата блестяща като злато, гарантирайки и несравнима светлина, филтър на допълнителни свойства, които са обвити в аурата на мистерия.   Тайната на красотата.

Богата отвара, родена от изключителната комбинация от органични масла от забележителни продукти, които предизвикват легендарна и старинна атмосфера.
Еликсир на красотата , дори по-ценно от коприната. Кадифена текстура чрез омагьосващия аромат  на комбинация  на ванилия, кехлибар, сандал, пачули, портокалов цвят, които създават уникална и всеобхватна обонятелна атмосфера.

ПРОБЛЕМ
Косата е суха, изтощена, лишена от блясък. Продължителното третиране с химикали, излагането на слънце, ползването на ел. уреди (маши, преси, сешоар и др.) я правят слаба, суха и лишена от гъвкавост.

РЕШЕНИЕ
ELIXIR 79 е обогатен с масло от Арган, Ленено семе и Тигров орех, извлечени чрез студено пресоване. Познати от дълбока древност, даряващи красота, мекота, блясъкът на златото, хидратация, обем и сила на косите. Богати на полифеноли, Омега 3, Омега 6, Витамин Е, есенциални мастни киселини. Активна борба със свободните радикали. Подчертан анти-стареещ ефект.

РЕЗУЛТАТ
Клиничните тестове доказват, че при редовна употреба на ELIXIR 79 се постига видимо по-гладка, хидратирана, бляскава и силна коса. Косъма е кадифен и заедно с аромата косата става силна и хидратирана. Защитава косата от свободните радикали. Косъма е в пъти по еластичен. Прави косата лъскава  и защитена.

Argan масло   
Тайната на светлината, преминава през поколения от берберски жени, живеещи в сухите и ветровити земи на Мароко. Маслото от Арган се добива чрез студено пресоване от плодовете на argan, рядко и ценно растение, обявено за световно наследство от ЮНЕСКО, което се отглежда в района на Сус, триъгълник  земя отвоювана от пустинята, между Маракеш, Агадир и Essaouira, с изглед към Атлантическия океан. Има много свойства, които се съдържат в него и в начина на приложения, които могат да направят много за  красотата и здравето на косата и кожата. Маслото от Argan е богато на витамин Е, Omega 6, фитостероли и есенциални мастни киселини. Перфектен съюзник за подхранване и защита на косата от външни агресии, в същото време провежда ефективна борба с остаряването и има антиоксидантно действие.

Ленено масло
Известно като най-старото от рода на  растителните  влакна, култивирано и широко обработвано от египтяните, вавилонците, Финикийците и другите народи на близкия изток, Лененото семе  дължи славата си на  няколко основни свойства на семената му, богати на полезни вещества. В студено извлеченото масло, чрез смачкване, се съдържа високо количество Омега 3, ценен съюзник в козметиката за добиване на блясъка в косите. Прави кутикулата на косъма гладка. Има копринен ефект върху косата и ослепителен блясък.

 

Масло от тигров орех

Тигровият орех принадлежи към семейството на папиросите. Култивиран в Египет преди 4000 год.
Чрез студено пресоване от изсушени грудки се получава масло с високо съдържание на ненаситени мастни киселини и токофероли, борещи се със свободните радикали. Това го прави невероятен източник на красота за косата. Благодарение на свойството да уплътнява косъма и да му придава еластичност, още в древен Египет е изпозвано за да омекоти и да даде обем на косата.